„Přál bych si, aby všichni moji pacienti měli doktorát z biochemie, aby si uvědomili, s jakou odborností byla sestavena tato dieta. Je to zázrak".
Jeden z
nejdůležitějších a dalekosáhlých medicínských objevů dvacátého století udělala
v roce 1951 německá biochemička Dr. Johanna Budwig, patřící mezi přední
evropské autority v oblasti tuků a výživy. Tato drobná vitální žena byla
sedmkrát nominována na Nobelovu cenu, kterou ovšem v rámci „vyšších
nezadatelných zájmů“ farmaceutického lobby nikdy nedostala. Využívala svou
metodu k úspěšné léčbě pacientů s mezními případy rakoviny
a lidí postižených vážnými srdečními chorobami,
artritidou a dalšími onemocněními, poté, když je konvenční lékařská věda
označila za beznadějné případy. Použité metody přitom jsou tak jednoduché, že
je může s dobrými výsledky použít kterákoliv žena v domácnosti, bez jakéhokoli
odborného zaškolení. Ve skutečnosti se lidé s vážnými chorobami k úžasu
konvenčních lékařů vyléčí sami. Nicméně, navzdory zdánlivé prostotě zmíněných
objevů, Dr. Budwig odhalila nejen hluboké souvislosti přispívající k harmonické
činnosti lidského těla, ale i úzký vztah člověka k samotnému kosmu.
Celý svůj život
sloužila lidem a konzultace poskytovala do velmi vysokého věku. Zemřela v r.
2003 ve věku 99 let.
Dr. Budwig pečlivě studovala vzorky krve svých
pacientů a hledala nějakou souvztažnost mezi její kvalitou u nemocných a
zdravých lidí. Po prostudování tisíců krevních vzorků objevila rozdíl
spočívající v tom, že zdraví lidé mají v krvi vyšší obsah tuků řady Omega – 3,
než nemocní. Omega – 3 patří mezi základní mastné kyseliny, EFA, nezbytné pro
správnou činnost organizmu. Začala tedy hledat nejlepší způsob, jak získat tuky
Omega – 3, které
by se vhodně rozpouštěly v lidském organizmu. Nakonec po mnoha experimentech
zjistila, že nejbohatším zdrojem tuků typu Omega – 3 jsou droboučká semínka lnu.
Avšak jako dostatečně neporušený, aby skutečně prospíval lidskému zdraví, se
ukázal jen lněný olej chráněný
před teplem a oxidací, vyvolanou kyslíkem a světlem. Nesprávně získávané a
skladované oleje rychle zažluknou, a pak našemu zdraví naopak škodí. Po dalším
výzkumu Dr. Budwig dospěla k šokujícímu závěru, že příčinou obrovské většiny
současných chronických onemocnění je nesprávný způsob hromadného zpracovávání
potravin a olejů a jejich mizerná výživná hodnota, stejně tak, jako celosvětové
užívání nebezpečných pesticidů, které kontaminují potravu a eliminují
elektrony, které jsou v ní obsaženy.
Na základě těchto pozorování začala Dr. Budwig
léčit své pacienty podáváním stravy, již tvoří kombinace vysoce
kvalitního lněného oleje bohatého na tuky Omega – 3
a tvarohu, obsahujícího velmi kvalitní bílkovinu. Důvod k mísení oleje s
proteiny spočívá v tom, že jejich kombinace s olejem umožňuje rozpouštění tuku
ve vodě, takže je tělem absorbován rychleji. Takto upravený může prostoupit i
do nejmenších kapilár, rozpustit jakýkoli nevhodný tuk a pročistit žíly a tepny.
To mimo jiné posiluje srdce, likviduje tumory
a léčí artritidu. Zní to
možná poněkud přehnaně, ale je to opravdu funkční.
Dr. Budwig často
pracovala s na smrt nemocnými pacienty, z nichž některým, podle názoru
konvenčních odborníků, zbývaly už jen hodiny života. Podávala jim směs oleje a
proteinu a organické potraviny. Kúru provázelo cvičení, pobyt na čerstvém
vzduchu. K vyléčení „beznadějných případů“ využívala i léčivou moc Slunce.
Zlepšení se často dostavilo během několika dnů.
Cituji z jedné z
jejích knih: „Nezřídka vezmu velmi nemocného rakovinového
pacienta z nemocnice, kde říkají, že mu zbývá už jen několik málo dnů nebo
možná jen pár hodin života, a většinou mám velmi dobré výsledky. Úplně první,
co mi tito pacienti a jejich rodinní příslušníci říkávají je, že v nemocnici už
nemohli močit nebo produkovat stolici. Trpěli kašlem,
aniž by byli schopni vykašlávat hlen. Prostě – všechno bylo zablokováno. Velmi
je povzbudilo, když všechny tyto symptomy náhle zmizely. Dosáhli jsme toho
pomocí povrchově aktivních tuků s nadbytkem elektronů, které opět uvedly do
chodu řadu životně důležitých funkcí, takže se nemocní bezprostředně poté
začali cítit mnohem lépe. Je tedy nutné položit si otázku, jak je tato nenadálá
změna vůbec možná. Má to co dělat s reakčním modelem a charakteristickou
činností elektronů, k nimž se dostaneme později. V posledních dvou letech jsem
se tomu hodně věnovala. Jeden zastánce mé práce žijící v Paříži mi napsal jak
je úžasné, že jsem vypátrala, že původním rodištěm elektronů v semínkovém oleji
je Slunce. V tom jsou ty spojitosti!“
Léčby Dr. Budwig
jsou výborně zdokumentované a skvěle obstály při zkouškách opozičním konvenčním
lékařským establishmentem. Mnoho vynikajících lékařů a odborníků na výživu dnes
kráčí v jejích šlépějích. Také já jsem si velmi oblíbil její přístup, protože
Dr. Budwig není jen brilantní vědec a výzkumník, ale také vysoce oduševnělý
idealista, přistupující k věci i z filozofického a duchovního hlediska.
Mezi významné
aspekty díla Dr. Budwig patří objev či spíše znovuobjevení úzkého vztahu
lidského těla k Slunci.
Při správné
rovnováze tuků a proteinů má tělo magnetické pole, které doslova přitahuje fotony
obsažené ve slunečních paprscích a umožňuje tak vstup léčivým silám Slunce.
Vyzkoušel jsem metodu Dr. Budwig pro všeobecné vylepšení zdraví nejprve sám na
sobě a byl jsem ohromen. Za méně než tři dny, přesně jak říká, jsem pocítil
neuvěřitelné zlepšení v mnohých oblastech, že by jeho popis na tomto místě byl
příliš dlouhý. Pak jsem to doporučil několika známým, a ti, kteří to vzali
vážně, udělali podobné zkušenosti jako já. Všichni jsme získali pocit zvýšené
všeobecné pohody, lehkosti, příliv energie a zlepšení krevního oběhu. Venku
jsem pociťoval léčivou moc Slunce, které laskalo mou pokožku úplně jinak, než
dosud. Mimo to jsem se po dalším týdnu či čtrnácti dnech cítil stále lépe.
Staré bolesti odcházely, má pleť se čistila a byl jsem schopen dělat svou práci
mnohem lépe.
Jedna známá se
přitom cítila tak dobře, že to začala dávat svým dětem a říkala, že ihned
uviděla změny na jejich pleti. Zatímco mluvila, pozoroval jsem, že i její
vlastní pleť měla více barvy a byla jakoby zářící. A to asi jen dva dny poté,
kdy začala brát olejo-proteinovou kombinaci. MUDr. Robert Willner, Ph.D. (autor
knihy „The Cancer Solution")
Olej z
lněných semínek a tvaroh
Směs
předepisovaná Dr. J. Budwig jako dieta při rakovině, artritidě, roztroušené
skleróze, lupence, ekzémech, trudovitosti, ... Mnohokrát na Nobelovu cenu
navržená lékařka říká, že tato základní výživná kombinace skutečně zajistí
prevenci a pomáhá tělu vyléčit rakovinu!
Recept
dle Dr. Johanny Budwig
(dávka
pro ustálený stav nebo k ozdravení, viz níže)
6 PL
cottage cheese nebo tučného tvarohu (Tuky se stanou ve vodě rozpustné jen
tehdy, pokud se sloučí s bílkovinami, čímž se zvýší jejich vstřebatelnost.),
3 PL
lněného oleje – panenský, za studena lisovaný (spolu s tvarohem mixujeme 30-60
sec., až do homogenní konzistence) a poté přidáme
2 PL
čerstvě semletých lněných semínek (mleté v mlýnku na mák, nebo v mixéru, ale
max. 6-10 sekund)
Po
semletí se musí semínka do 10 min. zkonzumovat (oxidace tuků).
Při
mixování přidat tolik vody, aby měla
směs krémovou konzistenci a špetku kajenského pepře.
Volitelné:
troška česneku
troška červeného
pepře
troška
šampaňského vína
Vše umixujte na
velmi jemnou pastu. Jezte to denně.
Pozn.:
PL = polévková lžíce
Další
vhodné doplňky kůry se lněným semínkem
Můžeme
obohatit lžičkou medu, malinami, borůvkami, jahodami, broskvemi, jablky (ale
jen čerstvými, maxim. mraženými, v žádném případě kompoty), a nakonec např. vlašskými ořechy
(ne arašídy!!!). Je nevyhnutné nezapomínat na dostatečný, ne však nucený příjem
tekutin.
Poznámka
Praxe
i výzkum ukazují, že nejefektivnější je základní poměr zhruba 1:3, tedy 1
díl oleje na 3 díly tvarohu. Objem tuku v tvarohu má být nad 10%.
Používá-li se nízkotučný tvaroh, léčivý efekt je menší.
Při
léčení těžce nemocných je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1:1, a
pak další týden nebo 10 dnů 1:2 a po stejné době dávku ustálit na 1:3.
Od
počátku užívání buďte co nejvíce na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíš
pod stromem.
Z praxe vyplývá, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy
zbarvenými chlorofylem urychluje léčení. (Koumáci už vymysleli „zelené“ lampy,
které mají víceméně stejnou vlnovou délku jako sluneční světlo po průchodu listím.
I toto světlo samo o sobě lidem dost pomáhá, i když vyléčení nezajistí.)
Poměr 1:1, 1:2 a 1:3 se doporučuje proto, že v posledních 50 letech se
značně změnila strava. Dnes
pojídáme spoustu svinstva - na způsob margarínu (hydrogenované a
„přenesené“ tuky)- které už jsou ve všem, včetně zmrzliny a nápojů atd. Takže
je třeba nejdříve potlačit v těle nasbírané
nečistoty a trochu srovnat rovnováhu, proto je zprvu třeba použít
spoustu omega-3.
Vtip je v tom, že omega-3 jsou klíčem k využití dalších mastných
kyselin v těle.
Bez omega-3 jsou ostatní mastné kyseliny k ničemu.
Ze závěrů posledních výzkumů olejů a mastnot zřetelně vyplývá, že k životu
potřebný poměr mastných kyselin v nás je 1:1. Lněný olej
nabízený za nekřesťanské peníze v želatinových tobolkách je nevhodný – je ho málo
a tělo v nepřítomnosti síry nemůže olej rozložit na ve vodě rozpustnou formu,
takže spíše škodí, než léčí.
DIETA S LNĚNÝM OLEJEM
Původní dietu s
olejem z lněných semen sestavila Dr. J. Budwig již v roce 1951. V roce 1990 ji
znovu přezkoumal MUDr. Dan C. Roehm, FACP (onkolog a bývalý kardiolog), který
pak ve své zprávě napsal:
„Tato sestava představuje daleko nejúspěšnější
protirakovinnou dietu na světě.“
Dr. Budwig vždy
říkala, že její dieta nabízí obojí: prevenci i léčbu.
Nedostatek
linolových kyselin [běžný při našem způsobu stravování] je odpovědný za
produkci oxidázy, která indukuje růst rakovinových nádorů
a stává se příčinou mnoha dalších chronických onemocnění. Prospěšné fermenty
jsou ničeny teplem nebo přehřátím zničenými tuky v potravě, nitráty užívanými
při konzervování masa, atd.
Teorie říká, že využití
kyslíku v organismu může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru, která
umožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Síra je obsažena v sýru, ořechu, cibulovité
zelenině, jako například pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v
tvarohu.
Fermenty
buněčného dýchání jsou těsně spjaty s vysoce nenasycenými mastnými kyselinami,
které jsou tedy nezbytné k řádnému okysličování.
Základní
předpoklad je užívání nerafinovaných, za studena lisovaných
olejů s vysokým obsahem kyseliny linolové, například z lněného semínka,
slunečnice, máku, vlašského ořechu
i obilí.
Tyto oleje
by ale měly být konzumovány společně s potravinami obsahujícími vhodné
proteiny, jinak mají OPAČNÝ ÚČINEK a způsobí více zla než užitku.
Nejlepší
kombinací je tvaroh s lněným olejem, plus lněné semeno, které musí být čerstvě
rozemleté. Sacharidy obsahují přírodní cukr, a proto jsou do této diety
zahrnuty například i datle, fíky, hrušky, jablka a hrozny. Prospěšný je i
nerafinovaný přírodní med.
Člověk potřebuje
denně asi 120 g tvarohu, dobře smíseného se 40 g lněného oleje a ušlehaného v
mixéru nebo šlehači. Směs lze osladit medem nebo jinou přírodní příchutí. Může
se přidat i čerstvé ovoce.
Uvedená dieta je
indikována pro všechny druhy chronických onemocnění, obzvláště při srdečních onemocněních
(koronální trombózy), poruchách žlučníku,
cukrovce, artritidě a zhoubném nádoru. Zlepší se i oslabený sluch a zrak. Je to
ideální výživa pro děti a mladistvé.
„To, co Dr.
Johanna Budwig k mé počáteční nedůvěře demonstrovala, a co mne poslední dobou
vede k dokonalému uspokojení v mé vlastní praxi, znamená: RAKOVINA JE SNADNO
VYLÉČITELNÁ, léčba představuje dietní životní styl a odezva je okamžitá – rakovinová
buňka je oslabená a bezbranná. Bod biochemického zhroucení, který
identifikovala už v roce 1951, je výslovně přesný in vitro (ve zkumavce),
stejně tak, jako v reálném živém organismu…„ (Roehm, „Townsend Letter for
Doctors", Červenec 1990)
Zdroj: vmmagazin
Žádné komentáře:
Okomentovat